Перейти до основного вмісту

Тефтелі у томаті

Рецепт тефтелів у томаті

Рецепт тефтелів у томаті

Простий, ситний і смачний рецепт приготування тюфтель у томаті, як гарнір до тюфтель можна подати рис або відварену картоплю. Для приготування тефтелів за цим рецептом знадобиться будь-яке м'ясо – яловичина, телятина або свинина, а також інші інгредієнти. Рецепт приготування тюфтельок в томаті дуже простий, будь-яка господиня легко зможе повторити цю страву вдома.

Інгредієнти рецепту тефтелів у томаті

  • М'ясо (м'якоть) – 500 г
  • Цибуля зелена – 100 г (або ріпчаста – 1 шт.)
  • Томатна паста – 0,5 склянки
  • Хліб білий – 100 г
  • Борошно – 2 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Зелень петрушки
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Перець горошок – 5-6 шт.
  • Часник – 2-3 часточки
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Рецепт приготування тефтелів у томаті

Тефтелі в томаті готуються за таким рецептом. З м'яса, хліба, розмоченого в молоці або воді і солі приготувати фарш. Цибулю дрібно нарізати і перемішати з фаршем. З фаршу сформувати кульки по 20-30 г, обваляти їх у борошні та обсмажити з усіх боків на розігрітій олії. Після обсмажування перекласти тефтелі в неглибоку каструлю, додати томатну пасту, лавровий лист, перець горошок, розтертий з сіллю часник, влити склянку бульйону, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10-20 хвилин. Після цього посолити і додати ложку гострого томатного соусу. При подачі посипати дрібно нарізаною зеленню. Як гарнір до тюфтель можна подати гречану кашу, смажену або відварену картоплю, або відварений рис.