
Рецепт тефтелів у томаті
Простий, ситний і смачний рецепт приготування тюфтель у томаті, як гарнір до тюфтель можна подати рис або відварену картоплю. Для приготування тефтелів за цим рецептом знадобиться будь-яке м'ясо – яловичина, телятина або свинина, а також інші інгредієнти. Рецепт приготування тюфтельок в томаті дуже простий, будь-яка господиня легко зможе повторити цю страву вдома.
Інгредієнти рецепту тефтелів у томаті
- М'ясо (м'якоть) – 500 г
- Цибуля зелена – 100 г (або ріпчаста – 1 шт.)
- Томатна паста – 0,5 склянки
- Хліб білий – 100 г
- Борошно – 2 ст.
- Олія – 2 ст.л.
- Зелень петрушки
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Перець горошок – 5-6 шт.
- Часник – 2-3 часточки
- Перець чорний мелений
- Сіль
Рецепт приготування тефтелів у томаті
Тефтелі в томаті готуються за таким рецептом. З м'яса, хліба, розмоченого в молоці або воді і солі приготувати фарш. Цибулю дрібно нарізати і перемішати з фаршем. З фаршу сформувати кульки по 20-30 г, обваляти їх у борошні та обсмажити з усіх боків на розігрітій олії. Після обсмажування перекласти тефтелі в неглибоку каструлю, додати томатну пасту, лавровий лист, перець горошок, розтертий з сіллю часник, влити склянку бульйону, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10-20 хвилин. Після цього посолити і додати ложку гострого томатного соусу. При подачі посипати дрібно нарізаною зеленню. Як гарнір до тюфтель можна подати гречану кашу, смажену або відварену картоплю, або відварений рис.