
Приготувати намазки для бутербродів, сандвічів та канапе можна різного кольору та смаку. При цьому вершкове масло змішують з хріном, гірчицею, томатною пастою, кетчупом, вареним протертим шпинатом і т.д. Рецептура дуже проста, на 1 столову ложку вершкового масла береться 1 чайна ложка продукту. Перед тим як змішувати, олію необхідно збити. Вершкове масло можна приготувати з іншими продуктами, ось кілька рецептів.
Намазка для бутербродів із вареного яйця та олії: 2 ст.л. олії змішати з протертим через сито одним жовтком. Таку пасту можна використовувати для канапе та для прикрашання бутербродів.
Намазка для сандвічів з відвареним яйцем та цибулею: яйця відварити, порубати з цибулею, посолити, поперчити та заправити олією або майонезом.
Намазка на канапе з яйцями та анчоусами: яйця відварити, анчоуси дрібно нарубати. Розтерти жовтки з анчоусами та розпущеним маслом.
Намазка для бутербродів з риби або крабів: рибу або краби відварити, або можна взяти консервовані, дрібно нарізати і змішати з олією, селера, перцем, сіллю, томатною пастою.
Намазка для сандвічів із сардинами або шпротами: з риби видалити кістки та змішати з перцем, сіллю, олією, лимонним соком та рубаною зеленню петрушки.
Намазка на канапе із солоного оселедця: два оселедці вимочити та зняти з кісток. Ломать хліба вимочити в молоці, віджати і посікти з оселедцем. Додати дрібно нарізану цибулю і подрібнене варене яйце. Заправити пасту 2 столовими ложками майонезу або олією. Також можна додати одне антоновське яблуко.
Намазка для бутербродів із ліверної ковбаси: ліверну ковбасу розтерти вилкою з тертим сиром та вершковим маслом.
Намазка для сандвічів з ліверної ковбаси та волоських горіхів: 3-4 волоські горіхи очистити і дрібно порубати. Змішати горіхи з однією столовою ложкою каперсів та 100 грамами ліверної ковбаси.
Намазка на канапе з ліверної ковбаси та шпинату: 3 столові ложки шпинатного пюре змішати зі 100 г ліверної ковбаси і заправити 1 столовою ложкою майонезу.
Намазка для бутербродів з відвареного м'яса: відварену яловичину, курку або шинку дрібно нарубати і змішати з маслом, дрібно нарубаною селера або підсмаженою цибулею, посолити, поперчити.
Намазка для сандвічів із моркви: моркву натерти на дрібній тертці та змішати з майонезом чи медом.
Намазка на канапе зі стручкового перцю: перець стручковий ошпарити і очистити від насіння. Після цього перець дрібно порубати і змішати з сирковою масою, а потім заправити майонезом.
Намазка для бутербродів із сиру або сирковою масою: сир або сиркову масу розтерти з цукром, а потім змішати з дрібно нарубаними горіхами.