Перейти до основного вмісту

Сушіння грибів та овочів

Сушіння грибів та овочів

Один із варіантів заготівлі на зиму овочів та грибів – це сушіння, сушені гриби та овочі можна заготовити на зиму та довго зберігати. Сушити можна будь-які овочі і в будь-яких умовах – в спеку овочі можна сушити на сонці, або в приміщенні, використовуючи шафи для смаження. Для зручнішого сушіння необхідно заготовити дерев'яні рами, обтягнуті марлею або іншою аналогічною тканиною. Дерев'яні рами краще робити на ніжках, щоб можна було ставити їх одну на іншу. Якщо необхідно просушити невелику кількість овочів чи грибів, їх можна укладати на листи або залізні листи. Після сушіння овочів у духовці вони стають дуже крихкими, тому для їх нормального зберігання рекомендується перед укладанням на зберігання потримати овочі або гриби деякий час на повітрі. Після цього вони стають еластичнішими.

Для зберігання сушених овочів чи грибів необхідно заготовити ящики місткістю трохи більше 35-40 кг. Перед викладанням овочів ящики необхідно застелити цупким папером. Кінці паперу повинні накривати овочі також зверху. Сушені овочі та гриби по можливості необхідно укладати щільно. Сушені овочі та гриби необхідно зберігати у сухому прохолодному місці з температурою від 0 до 6 градусів Цельсія. При неправильному та тривалому зберіганні сушених овочів у них можуть завестися кліщі, які можна розглянути лише за допомогою лупи. Заготовка на зиму грибов и овощей путем их высушивания является отличным способом сохранить вкус и полезные свойства этих продуктов на длительный период времени.