Перейти до основного вмісту

Що приготувати на Різдво?

Що приготувати на Різдво?

Традиційні страви на Різдво

Настає зима, і незабаром прийде одне з найбільших християнських свят – Різдво. У більшості країн світу Різдво святкується 25 грудня, слідом за цим святом слідує ще одне з найбільших світських свят – Новий рік. Святкування Різдва супроводжується безліччю традицій, і кулінарія не є винятком. До того свята готуються заздалегідь, і серед інших питань виникає традиційне питання – що приготувати на Різдво? На щастя, традиційні страви на Різдво настільки різноманітні, що завжди можна вибрати, що саме приготувати, керуючись власними кулінарними уподобаннями. Одна з традиційних страв на Різдво в більшості країн – індичка, гусак, качка або курка, запечена в духовці. Але в деяких країнах перевагу надають традиційним стравам на Різдво, приготованим з риби, морепродуктів, баранини, яловичини чи свинини. https://kashevar.com/ua/recipes/christmas Традиційно на Різдво готується найрізноманітніша випічка – булочки, пряники, різдвяне печиво та багато іншого. Допомогти з вибором, що приготувати на Різдво, можуть численні кулінарні сайти, на яких зібрані найкращі рецепти до Різдва, що включають рецепти різдвяних страв з птиці та м'яса, риби та овочів, печива та пряників, кексів, іншої різдвяної випічки та солодощів.

Різдвяні страви різних країн

Різдвяні страви різних країн відрізняються одна від одної. Наприклад, у Сполучених Штатах до Різдва готується різдвяна індичка, у Німеччині запікають гусака, в Україні готують фаршировану індичку, качку чи курку, борщ із пампушками, а італійці віддають перевагу рибним різдвяним стравам. У Великій Британії на це свято готують різдвяний пудинг, а в Іспанії – страви зі смаженої баранини. Практично у всіх країнах на Різдво готують різноманітну випічку, так, у Німеччині традиційними стравами є різдвяний штоллен, у Швеції та Німеччині випікають та прикрашають пряникові будиночки, у багатьох країнах печуть різдвяне печиво, пряники, булочки та інші види святкової випічки. З напоїв до Різдва готують глінтвейн, пунш та багато інших напоїв, рецепти яких залежать від країни, в якій святкується Різдво.

Різдвяні рецепти

Різдвяні рецепти дуже різноманітні, але з їхньої загальної маси можна виділити найбільш відомі та популярні. Ось деякі з них:

  • Різдвяна індичка
  • Англійський шоколадний пудинг
  • Вафельні трубочки
  • Качка з яблуками
  • Різдвяний штоллен
  • Борщ із пампушками
  • Різдвяний пудинг
  • Глінтвейн
  • Булочки з шафраном
  • Заливне з коропа
  • Шведський пряниковий будиночок
  • Крокембуш
  • Шведський пряниковий будиночок
  • Мигдальне різдвяне печиво
  • Різдвяне печиво з малиновим джемом

Природно, що різдвяні рецепти не обмежуються цим списком, але перерахувати всі страви, які можна приготувати на Різдво, дуже складно, оскільки в кожній країні є свої кулінарні традиції щодо цього свята та готуються традиційні різдвяні рецепти.